Kariyer Günleri

16 Mart 2015 Pazartesi

Tüm Haberler

Seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan, meslek grupları hakkında bilgilendirme ve meslek seçimlerinde yardımcı olma amacıyla Turgutlu Anadolu Lisesi öğrencilerini üretim tesislerinde ağırladı.

Seramik sektörünün öncü firmaların biri olan ve bölgesinde yarattığı artı değerler ile gelişimini sürdüren Seramiksan, lise öğrencilerine yönelik düzenlediği kariyer günleri ile tecrübesini genç nesillere aktarıyor. Program kapsamında aynı liseden mezun olmuş farklı meslek gruplarından yöneticiler ile yine aynı lisede eğitimine devam eden öğrenciler bir araya geldi. Mimarlık, İhracat, İnsan Kaynakları gibi farklı meslek gruplarından yöneticiler, yaptıkları bilgilendirme sunumu ile öğrencilere yapacakları meslek tercihleri konusunda yardımcı oldular.

Seramiksan üretim tesislerinde gerçekleşen programda öğrenciler, öncelikle Sağlık Gereçleri Fabrikası’nı gezdi ve vitrifiye ürünlerinin üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi sahibi oldu. Seramiksan showroom’unu gezerek Seramiksan’ın ileri teknoloji ve estetik tasarımı bir araya getiren karo ve vitrifiye ürünlerini inceleme fırsatı bulan öğrenciler daha sonra Seramiksan Karo Fabrikası’nı ziyaret ederek buradaki üretim süreci ve iş akışıyla ilgili bilgi sahibi oldular. Üretim tesislerini ziyaretlerinin ardından konferans salonuna alınan öğrenciler Seramiksan yöneticilerinden farklı meslek grupları hakkında detaylı bilgi aldılar.

Seramiksan İnsan Kaynakları Müdürü Burak Ersoy, “Seramiksan olarak lise çağında mesleki yönlendirmenin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu sebeple öğrencilerin hem Seramiksan bünyesindeki farklı meslek gruplarını yakından tanıması, hem de iş sürecini yerinde görmeleri açısından çok yararlı olacağını düşündüğümüz bu organizasyonu gerçekleştirdik.’’ dedi.

Günün sonunda öğrenciler, yöneticiler tarafından kendilerine verilen hediyeler ile gösterilen ilgiden memnun şekilde ayrıldılar.

Arama Ekranını Kapat
x

Seramiksan'da Ara